Våre merker

Noen av merkene som du finner på Tudos er:

Leuchtturm 1917

Leuchtturm 1917 logo

Dette er et et selskap med røtter tilbake til 1917 hvor litografen Paul Koch startet forlaget KaBe. Navnet Leuchtturm er tysk og betyr «Fyrtårn», eller Lighthouse på engelsk. Selskapet er best kjent for frimerkealbumene sine, men har laget skrivesaker i mange år. Leuchtturm1917-serien av notatbøker ble veldig berømt i 2015 for samarbeidet med Bullet Journal-bevegelsen og den nye trenden med å ta notater på et gitt format.

Nuuna

logo-2

Nuuna er tyske notatbøker med litt mer enn bare glimt i øyet. De er VELDIG uttrykksfulle, og lar seg ikke gå upåaktet hen i et møte eller på café. Nuuna har tykkere papir enn alle andre store notatbøkmerker, og passer da veldig godt til fyllepenner. Når et firma som lager notatbøker vinner reddot design award vet du at det er bra saker!

Caran d’Ache

caran-d-ache-logo

Caran d’Ache (uttales Karandasj) er et sveitsisk selskap som nettopp fylte 100 år. De er kjent over hele verden for tegneutstyr som er i aller høyeste kvalitet. I den senere tid har de produsert penner og kontorutstyr for de kvalitetsbevisste, og bruker sveitsisk presisjon til å lage noen av verdens beste fyllepenner og kulepenner. Den klassiske 849-pennen er nærmest umulig å ødelegge, og er både en design- og kvalitetsvinner.

Fargestifter, kunstfarger og fargepigmenter utgjorde oppstarten for Caran d’Ache, og både hobby- tegnere og profesjonelle ble begeistret over merket. Kulepenner og fyllepenner av høy kvalitet kom på banen fra 1950-tallet og selges fortsatt med flott finish av keramikk, lakk og polert overflate, samt godt utvalg av dekor og overflateteknikker.

Caran d’Ache kaller seg Maison de Haute Ecriture. Som man har Haute Couture i mote, dvs håndsøm, finnes hånd- verkskunst innen skrivematerialer. Caran d’Ache behersker mange områder innen faget, og er en av de sjeldne tilvirkere i Vesten som utfører kinesiske lakkarbeider. Materialet ekstrakteres fra saften til det tropiske treet «Rhus Verniciflua» i Asia. Selve utførelsen tar 12 dager
å utføre, lakken legges lagvis for hånd. Alle penner med kinesisk lakk blir levert med et sertifikat som garanterer ektheten.

Montegrappa

Et italiensk merke med lange tradisjoner og samme tilholdssted i Bassano del Grappa i Nord-Italia siden 1912. Montegrappa har produsert penner i alle typer i godt over 100 år, deriblant for den italienske hæren og nylig spesiallagde custom varianter for Game of Thrones.

Kaweco

200px-logo-kaweco-svg

Kaweco er et merke som har vært litt ukjent i Norge. Brass Sport har blitt solgt i mange butikker, men det er resten av serien som utmerker seg med lav vekt, minimalt fotavtrykk og en oktagonal form. Formen gjør både at den ser knallbra ut, men også at den ikke ruller av pulten og kan ødelegge splitten.

Blackwing

Blackwing er historien om et blyantmerke som lar vært mystisk, anerkjent og elsket av illustratører, animatører og forfattere gjennom mange år. Produksjonen av de ikoniske blyantene ble gjenopptatt i 2010 til stor glede for fans i hele verden. Blackwing gir tilbake til samfunnet ved å sponse musikkutdannelse for barn og unge. En del av salget går tilbake til Blackwing Foundation som støtte dette.

LAMY

LAMY så dagens lys i 1930, men fødselen av LAMY-designet i 1966 regnes som den store milesteinen i firmaets historie. Fra enkle fyllepenner til designklassikeren LAMY 2000 har firmaet satt sitt preg på hele fyllepennverdenen med knallgode splitter, velkjent ergonomisk design og skriveglede fra A til Å.

Sakura

Sakura lager presisjonsskriveutstyr for tekniske tegnere, kunstnere og andre som ønsker variasjon i skriveredskapene sine.

Koh-i-Noor

Koh-i-noor lager flotte og prisgunstige produkter til fargelegging, tegning og typografi. Koh-i-noor spesialiserer seg på en stor bredde i blyanter og tilbehør til dem. Spesielt deres blyantspissere og andre retro-produkter er veldig spennende i bruk.

Diamine

Diamine har laget blekk siden 1864 i Liverpool i England. Selv om produktporteføljen har forandret seg kraftig gjennom tidene har de nå en variert fargeserie i flere forskjellige typer. Fra de 105 standardfargene til blekk med metallpartikler som gjør skriften glinsende og levende holder Diamine høy kvalitet til fornuftige priser.

Moleskine

Moleskine har blitt verdens mest kjente merke for notatbøker, grunnet deres legendariske historie og kvalitet.

Montblanc

Montblanc er verdens mest kjente varemerke for penner og skriveinstrumenter. Siden 1906 har de produsert skriveinstrumenter i verdensklasse, og har levert kvalitet på alle plan siden.

Montblanc får navnet sitt fra fjellet i de franske alpene Mont Blanc. Høyden på fjellet (4810 m.o.h.) finner man igjen i splitten på fyllepennene og i antallet i deres limited editions. Logoen er inspirert av de seks dalene av Mont Blanc, og har siden 1913 blitt støpt inn i toppen av pennene.

I 1924 lanserte Montblanc Meisterstück-kolleksjonen av penner, som virkelig satte Montblanc på kartet når det gjaldt eksklusive skriveinstrumenter.