Publisert

Bli kjent med Leuchtturm 1917!

Leuchtturm 1917 er et merke de aller fleste som har satt en fot innenfor “bullet journal-verdenen” kjenner til, men er den virkelig så bra som folk sier? Svaret er ja!

Leuchtturm som merke har holdt på siden 1917, og har over 90 år med erfaring når det kommer til produksjon av kontorartikler med høy kvalitet. Produktet de kanskje er mest kjent for akkurat nå er notatboken Leuchtturm 1917. Dette er en klassiker når det kommer til bullet journaling, og det er ikke uten grunn.

Innenfor Leuchtturms sortiment finnes det noe for alle: Flere størrelser, soft cover og hard cover, og ikke minst alle de utallige fargene du finner bøkene i. Felles for alle bøkene er at de er slitesterke og er av ekte kvalitet.

En av de mest brukte bøkene innen bullet journaling for tiden er Leuchtturm 1917 i størrelsen A5. Den er mindre enn en vanlig A4, men fremdeles større enn en A6, og for mange blir denne mellomstørrelsen helt perfekt. Papiret er har en svak gultone, og er laget av blekksikkert 80 g/m papir. Boken har 249 sider, ferdig indeks (indeks = innholdsfortegnelse) og to sideanvisere. Du kan velge om du vil ha papiret blankt, linjert, rutete eller punktet. Du finner den også i mange forskjellige farger, så her skal det ikke være vanskelig å finne noe som passer til enhver smak.

I tillegg til alle de utallige fargene denne notatboken finnes i, har Leuchtturm spesialutformet disse bøkene i metalliske farger. Dette har de gjort for å feire firmaets 100-årsjubileum, som er nå i 2017. De har de samme egenskapene som den klassiske versjonen. Det eneste som skiller dem er altså fargen.

Leuchtturm notatbok svart A5 Bullet Journal
Leuchtturm notatbok svart A5

Leuchtturm 1917 i A5 finner du her!

Og så har vi den offisielle bullet journalen, som er utviklet i samarbeid med “bullet journalens far” Ryder Carroll. Denne boken har ordene “Bullet Journal” innprintet i tekst på fremsiden. Den har også en ekstra side for indeks, en ekstra sideanviser og en guide til hvordan du begynner med bullet journaling. Denne er perfekt for deg som er ny i gamet, eller for deg som trenger litt ekstra oversikt med tre sideanviser. Boken har 240 sider, i motsetning til den andre A5-versjonen, da det brukes sider på guiden.

Den offisielle bullet journalen finner du her!

Notatbøkene finner du også i størrelsen A6, da med punktede sider. Denne har de samme egenskapene som storebroren. Det som skiller dem er i hovedsak størrelsen, og det at den lille har 185 sider istedenfor 249. Lillebroren passer perfekt for deg som vil ha en slitesterk notatbok som du kan bære med deg i vesken hver eneste dag uten at størrelsen skal være til hinder for deg.

Leuchtturm 1917 i A6-størrelse finner du her!

Leuchtturm har også mer enn ulike former for bullet journaler!

De har den fine minnedagboken: 5- årsdagbok – Some lines a day

Denne dagboken er perfekt for deg som elsker å se tilbake på øyeblikk i livet ditt, og den nostalgiske følelsen.

Hver side i boken innehar plass til et par linjer hver dag, gjennom en 5-årsperiode. Når du har brukt den i ett år, vil du kunne se tilbake på hva du skrev for akkurat ett år siden, og sånn fortsetter det i fem år.

Boken er av samme gode kvalitet som de andre bøkene fra Leuchtturm, og du får den i flere ulike farger.

5- årsdagboken finner du her!

De har har også blekksikre skissebøker

Skissebøker har de i både A5 og A4+. Sidene er blanke og helt hvite. Sidene er laget av blekksikkert 180 g papir, og passer til alt fra skisser til akvarell. Det blør altså ikke gjennom.

Skissebøkene finner du her i størrelse A5!

Og her i størrelse A4+!

Hvis du, eller noen du kjenner, er ute etter en fin gjestebok har Leuchtturm produsert en som er innbundet i skinn

Coveret er i ekte skinn, som gjør den ekstra slitesterk. Boken innehar 180 sider med blankt premium-papir i 160 gsm. Den kommer også i en nydelig gaveboks, så dette kan være den perfekte gaven til de som nettopp har kjøpt seg hytte.

Den fine hytteboken finner du her!

Innenfor sortimentet til Leuchtturm er det altså mye å velge mellom. Alt fra notatbøker, til gjestebøker, og dette i flere farger og størrelser. De har til og med enda flere bøker enn de som er nevnt her. For å finne den som passer best må man rett og slett bare lese seg litt opp, og prøve seg frem. Det er en jungel av ulike notatbøker, penner og utstyr der ute, og man finner tilbehør for å greie å få til det aller meste.

Lykke til med notatene!